Equilibri homeostàtic

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,31 KB

Concepte dentrenament: Què sentén per entrenament? Podem dir que és...
a) Un procé s perquè lorganisme vagi millorant.
b)Cientí fic perquè shi apliquen coneixements que han estat comprovats
c)Pedagò gic perquè shi esdevé una relació entre dues persones, entrenador i esportista.
d)Té com a objectius incrementar el rendiment duna persona.
e) Millorar les seves capacitats i la seva condició física.
Lequilibri homeostàtic:
Les funcions orgàniques tendeixen a mantenir un estat dequilibri. Aquesta tendència a conservar lestabilitat és lanomena equilibri homeostàtic.
Alguns estímuls poden ser estressants i disminuir el nostre equilibri homeostàtic, per exemple, patir una malaltia
Resposta del cos humà davant lexercici:
Lexercici físic pot ser capaç de modificar el nostre equilibri homeostàtic i determina el nostre estat físic per una línia anomenada línia dequilibri homeostàtica. Sestableix en tres fases: 1) Fase de desgast: Descens de la línia dequilibri ocasionat pel cansament de lexercici físic. 2) Fase de recuperació: Comença a superar el cansament i recupera fins arribar al nivell inicial. 3) Sobrecompensació: Un cop completada la recuperació, utilitza un mecanisme de defensa pujant a un nivell superior.
Concepte de cà rrega dentrenament: Lestímul sanomena càrrega dentrenament. Es tracta del volum dexercici físic realitzat multiplicant per la intensitat de lexercici. Càrrega = volum x intensitat
Els principis de entrenament esportiu pautes
1) Principi de la individualitat del practicant: Lentrenament ha de ser individualitzat, respectant tant com sigui possible les característiques i peculiaritats de cada individu. 2) Principi de ladaptació: La successió en el temps de moltes sobrecompensacions produeix una transformació, una adaptació del metabolisme i dels diversos aparells i sistemes del cos humà que són beneficioses. 3) Principi de la intensitat: La càrrega dentrenament ha de ser dapropiada i ha dajustar-se al nivell de cada persona per aconseguir la sobrecompensació correcta. Si la càrrega és excessiva, pot provocar en aquella persona un desgast sense recuperació. Sha de respectar el propi nivell físic. 4) Principi de la progressió: Les càrregues dentrenament shan danar incrementant de manera lenta i constant. Si saugmenta lincrement de cop, lorganisme sadapta a lestímul, ja no produeix cap desgast.
5) Principi de la continuïtat: Si sentrena regularment, saprofiten les sobrecompensacions i saconsegueixen adaptacions que milloren el rendiment de la persona. Si lorganisme no descansa, el cansament li pot perjudicar.
6) Principi de lalternança: Hem de respectar sempre els períodes de recuperació duna càrrega dentrenament a fi de permetre que lorganisme sobrecompensi

Entradas relacionadas: