Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Otras lenguas extranjeras

Ordenar por
Materia
Nivel

Análisis de la Ideología en la Obra Temprana de Marx

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 2,49 KB

Introducción

Existe una evolución entre los primeros y los últimos escritos de Marx, lo que permite una clasificación de su producción bibliográfica. Aunque esta clasificación es debatida por filósofos marxistas, autores como Althusser siguen esta línea clasificatoria de su obra en tres etapas.

La Ideología Alemana (1845-1846)

Obra escrita por Karl Marx y Friedrich Engels en Bruselas entre 1845 y 1846, tras su expulsión de París por sus escritos revolucionarios. Aborda la crítica del idealismo y la teoría de la alienación a través del análisis de las formas de propiedad a lo largo de la historia.

Tema: La ideología como producto de la actividad material del ser humano

  1. En completa oposición a la filosofía alemana, que desciende
... Continuar leyendo "Análisis de la Ideología en la Obra Temprana de Marx" »

Noucentisme i Josep Carner: Característiques i Obres

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,27 KB

El Noucentisme: Context i Característiques

El Noucentisme va sorgir com a moviment literari i cultural a Catalunya a principis del segle XX. Després de la mort de Joan Maragall el 1911, que va marcar la fi del Modernisme, el Noucentisme va prendre força des del 1906 fins al 1923, amb el cop d'Estat de Primo de Rivera. El seu declivi va començar al voltant de 1917.

Aquest moviment es caracteritza per la seva oposició al Romanticisme i al Modernisme. Pretenia transformar la societat a través d'institucions polítiques i culturals com la Mancomunitat de Catalunya, presidida per Enric Prat de la Riba, i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), fundat el 1907. També va ser rellevant la celebració del I Congrés Internacional de la Llengua Catalana.... Continuar leyendo "Noucentisme i Josep Carner: Característiques i Obres" »

Descubre los Niveles y Regímenes de la Seguridad Social en España

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 3,34 KB

Principios de la Seguridad Social

  • Universalidad: Extensión máxima de la acción protectora.
  • Solidaridad intergeneracional: Mientras trabajamos contribuimos a financiar las pensiones actuales.
  • Equidad e igualdad de derechos: Con independencia del momento y lugar de residencia del asegurado.
  • Unidad de Caja: El Estado es el único titular de los recursos, obligaciones y prestaciones de la Seguridad Social.

Niveles de Protección de la Seguridad Social

Nivel Básico. Modalidad No Contributiva

No exige un período previo de cotización ni la realización de una actividad productiva, siendo suficiente la residencia en territorio español, la existencia de una necesidad y carecer de rentas.

Prestaciones

  • Prestaciones sanitarias.
  • Pensiones no contributivas
... Continuar leyendo "Descubre los Niveles y Regímenes de la Seguridad Social en España" »

Rondalles valencianes enric valor descargar

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,88 KB


2.Explica les característiques més importants de lobra literària dEnric Valor.
Rondallística
Potser lobra més coneguda dEnric Valor(1911-2000) siguen les Rondalles valencianes(1950-1958), on recopila i dóna caràcter literari a 36 rondalles populars valencianes, de transmissió oral Ho fa usant la 3a persona omniscient. Altres obres d'estil similar són les Narracions de la Foia de Castalla (1953) i Meravelles i picardies (1964-1970).A aquestes obres més o menys folklòriques, hem dafegir la part novel.Lística.
Novel.Lística
Aquesta part la integren cinc novel.Les i alguns contes breus, que destaquen més per la seua riquesa lingüística que pel seu estil.La seua primera novel·la (que va iniciar entre els anys 40 i 50, però que
... Continuar leyendo "Rondalles valencianes enric valor descargar" »

Gèneres Literaris: Narrativa i Teatre

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,11 KB

La Narrativa

La narrativa és un gènere literari que explica els fets que passen a uns personatges.

Elements de la Narrativa

1) Estructura: És la manera com s'ordenen els fets que s'expliquen en una narració. Pot ser:

  • Lineal: Presenta una estructura tancada.
  • Oberta: No hi ha un desenllaç explícit.
  • Discontínua: L'acció narrada no es desenvolupa cronològicament.

2) Punt de vista: És l'angle de visió del narrador.

  • Punt de vista intern: El narrador és un dels personatges de la història.
  • Punt de vista extern: El narrador no participa dels fets de la història.

3) El temps:

  • Extratextual: Presenta l'època en què s'esdevenen els fets narrats.
  • Lineal: Ordenació cronològica dels fets que es relaten.
  • Alterat: Quan un personatge recorda fets passats.
... Continuar leyendo "Gèneres Literaris: Narrativa i Teatre" »

El Teatre Català dels 70 i 80: Context, Evolució i Autors Clau

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,53 KB

El Teatre Català dels 70 i 80

Context Històric

La dècada dels 70 es considera un període de trànsit cap a l'estructura social i econòmica posterior. A Espanya, la fi de la dictadura franquista, l'aprovació de la Constitució i dels diversos Estatuts d'Autonomia donen pas a un procés de recuperació de les llibertats que passa també per la normalització lingüística i cultural.

Etapa de Rodolf Sirera

L'activitat inicial de Rodolf Sirera es dóna en les col·laboracions amb el teatre independent i es manifesta en obres com La Pau i la trilogia escrita amb el seu germà a partir del 1868. Aquesta etapa es caracteritza per la temàtica social, la dialèctica de les estructures internes, la construcció aïllada d'escenes i la referència... Continuar leyendo "El Teatre Català dels 70 i 80: Context, Evolució i Autors Clau" »

Polifonia: veus i perspectives en la comunicació

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,13 KB

La polifonia es refereix a la presència de múltiples veus o perspectives que s'entrellacen i coexisteixen dins d'una situació comunicativa. Aquesta està formada per elements categoritzats en realitat externa al text i realitat del discurs. L'externa comprèn l'autor del text, qui l'ha escrit, qui el llegeix i l'autor moder, que és la idea que la persona que llegeix es fa sobre l'autor. D'altra banda, el lector model, a qui va adreçat el llibre. A la realitat interna hi ha el locutor (el qual parla en primera persona en el text), l'al·locutari (la persona a qui es parla) i l'enunciador (a qui el locutor els dona veu). Hi ha uns mecanismes que diferencien el locutor o al·locutari dels enunciadors, aquest mecanisme és el discurs citat,... Continuar leyendo "Polifonia: veus i perspectives en la comunicació" »

El Pensamiento Ilustrado en España: Características y Figuras Clave del Siglo XVIII

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 5,07 KB

La Ilustración en España: Características y Figuras Clave

La Ilustración fue una nueva corriente de pensamiento, de origen fundamentalmente francés, que se expandió rápidamente por Europa, incluida España. Por ello, al siglo XVIII se le conoce como el Siglo de las Luces. El pensamiento ilustrado manifiesta una ilimitada confianza en la razón para entender la realidad. Los ilustrados creían que los hombres, conducidos por su inteligencia, podrían alcanzar el conocimiento, que constituía para ellos la base de la felicidad. Por eso fueron defensores de la educación y del progreso, del enriquecimiento, del saber y de la progresiva mejora de las condiciones de vida de los seres humanos. Los ilustrados sometieron a crítica los principios... Continuar leyendo "El Pensamiento Ilustrado en España: Características y Figuras Clave del Siglo XVIII" »

Explica les aportacions de vicent andrés estellés al gènere poètic

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,06 KB

7. Aportacions de Vicent Andrés Estellés al gènere poètic.
Vicent Andrés Estellés és un poeta valencíà que va viure a la postguerra. El concepte que tenia de poeta era un home que connecta amb les paraules amb les classes humils, de fet s inclou al corrent del Realisme històric, on el poeta forma part de la col.Lectivitat i es la veu que denuncia les injustícies i el patiment del poble. El poeta ens fa una valoració de la vida de la postguerra. Pel que fa a les aportacions al gènere poètic hem de destacar en primer lloc els tres components essencials de la llengua literaria del poeta, ja que lautor segueix la tradició clàssica, empra la llengua normativa i en altres obres aporta una variant més col.Loquial. També cal destacar... Continuar leyendo "Explica les aportacions de vicent andrés estellés al gènere poètic" »

Diferencia entre Renaixement i renaixença

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,69 KB

20

LITERATURA I VIDA LITERARIA: durant la segona meitat del Segle XV, la cort reial, principal centre divulgador de la cultura va desaparèixer. D'altra banda va haver un predomini d'escriptors d'extracció burgesa. 1) GRUP ARISTOCRÀTIC Joan Roís de Corella, mitologia o bíblica. 2) GRUP BURGÉS Bernat fenollar, Jaume Roig, satira de costums, estil planer i directe,

Joan Roís DE CORELLA: València, 1435prosa i vers, extensa i variada en temes religiosos i profans. Us de períodes extensos, subordinació, exclamacions, preguntes retòriques, joc de paraules. Tragèdia de Caldesa, novela breu que narra la infidelitat d'una dona, Caldesa amant del narrador que conta la història.
Jaume ROIG: València 1478, va ser metge i escriptor, va redactar
... Continuar leyendo "Diferencia entre Renaixement i renaixença" »