Coaching Nutricional: Canvia Hàbits i Millora la Teva Salut
Clasificado en Psicología y Sociología
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,93 KB
Coaching Nutricional: Transformació Personal i Salut
Apliquem el coaching quan les persones volen canviar els seus hàbits alimentaris, quan han provat altres dietes sense èxit, tenen alguna patologia, practiquen algun esport... o en situacions de gestió de pes (pujada, manteniment o baixada), en gestió emocional, en familiars i nens...
Principis del Coaching Nutricional
Principis del coach nutricional: Presa de consciència, assumir la responsabilitat, orientar-se a solucions i tenir confiança.
Seqüència per a un Coaching Nutricional Correcte
Seqüència per desenvolupar un coaching nutricional correctament: ODIBROPA: objectiu, disposició, barreres i recursos, opcions i acció.
Desenvolupament de les Visites
1a Visita: Nutrició
- Recollida de dades personals.
- Conèixer l'objectiu del pacient.
- Recollida de dades mèdiques i antropomètriques.
- Recollida de dades dietètiques.
- Entrega de documentació.
2a Visita: Coaching Nutricional
- Aprofundir en l'objectiu.
- Valorar la disposició al canvi.
- Eina: pla d'acció.
3a Visita: Nutrició
- Revisió del material donat a la 1a consulta (valorar si necessita alguna modificació).
- Recull de dades antropomètriques.
- Oferir algun material extra.
4a i 5a Visita: Coaching Nutricional o Nutrició (el pacient escull)
- Coaching nutricional: Es poden treballar diferents àrees: motivació, barreres, recursos, valors, creences, mitjançant la conversa i amb el suport de les eines.
- Nutrició: S'aborden temes tècnics que siguin importants per treballar perquè el pacient tingui més informació i coneixements sobre la nutrició i s'aproximi a aconseguir els seus objectius.
Pròximes Visites: Coaching o Nutrició (el pacient escull)
- Segons el que necessiti, recordar habilitats comunicatives, model ODIBROPA, postura del coach, no imposar, reflexionar i provocar l'acció...
Què Treballem amb les Eines del Coaching Nutricional?
Què treballem amb les eines del coaching nutricional: objectius, pensament i creences, motivació, emocions i gana emocional, barreres i recursos i educació nutricional.
Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA)
TCA? Són un grup de trastorns mentals que es caracteritzen per alteracions en la forma de pensar, de sentir i de comportar-se en relació amb l'alimentació, el pes o la figura. Factors de risc: sexe, edat, pressió social, fam, personalitat, insatisfacció personal i corporal, desig d'aprimar-se...
Anorèxia Nerviosa (AN) i Bulímia Nerviosa (BN)
AN i BN: L'anorèxia implica una restricció extrema de la ingesta d'aliments per por intensa de guanyar pes i una imatge corporal distorsionada. Cal especificar si és de tipus restrictiu (presència de dejuni, elevat exercici físic) o tipus afartaments i purgues. La bulímia es caracteritza per episodis de menjar en excés seguits de comportaments compensatoris com el vòmit autoinduit i l'ús excessiu de laxants. L'anorèxia nerviosa causa pèrdua de pes severa, malnutrició i danys als òrgans vitals, mentre que la bulímia pot mantenir un pes normal però provocar problemes gastrointestinals i danys a l'esòfag i dents.
Paper del Dietista-Nutricionista
Paper del dietista-nutricionista: objectius: normalització del pes i de l'estat nutricional que reverteixi les complicacions mèdiques, mantenir i restablir hàbits alimentaris.
- A curt termini: recuperació física i nutricional.
- A mig termini: abordatge d'aspectes psicològics (conductuals).
- A llarg termini: consolidació i manteniment, i integració social.