Competències Clau en Educació
Clasificado en Psicología y Sociología
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,6 KB
Competència en comunicació lingüística
Inclou habilitats de lectura, escriptura, parla, escolta i conversa, millorant el lèxic, gramàtica, semàntica i ortografia. Promou l’oralitat i el sentit crític a través d’interaccions verbals.
Competència plurilingüe
Fomenta l’ús de diverses llengües, incloent-hi la llengua materna i altres llengües oficials i clàssiques, per ampliar el coneixement cultural i global. Promou la comunicació oral en diverses llengües.
Competència matemàtica i en ciència, tecnologia i enginyeria
Combina matemàtiques, ciència i tecnologia per resoldre problemes moderns, desenvolupant habilitats analítiques i crítiques. Es treballa mitjançant activitats de pensament lògic-matemàtic.
Competència digital
Essencial per a l’ús responsable de les noves tecnologies, inclou la comprensió de diversos llenguatges digitals i l’ús d’aplicacions i programes informàtics per fomentar la creativitat i el pensament crític.
Competència personal, social i d’aprendre a aprendre
Basada en l’habilitat per organitzar i persistir en l’aprenentatge de manera autònoma i eficaç. Inclou habilitats socials i es treballa a través de la reflexió i l’aprenentatge cooperatiu.
Competència ciutadana
Comprèn competències socials i cíviques, abordant temes com la igualtat, la justícia i els drets humans. Fomenta el benestar personal i col·lectiu, així com el coneixement sociopolític i econòmic global.
Competència emprenedora
Ajuda a transformar idees en realitats mitjançant habilitats d’anàlisi, organització, adaptació i resolució de problemes. Es treballa a través de projectes i l’aprenentatge basat en problemes (PBL).
Competència en consciència i expressió culturals
Promou el coneixement, l’apreciació i la participació en diferents cultures, amb èmfasi en l’expressió artística i plàstica. Fomenta la creativitat i la comunicació intercultural, tenint en compte les intel·ligències múltiples.
Blocs
- Cultura científica, tecnologia i digitalització
- Societat i territori
Estratègies metodològiques
La situació d'aprenentatge es desenvoluparà mitjançant diverses estratègies metodològiques per fomentar la participació activa dels alumnes i estimular el pensament crític. Es farà servir l'aprenentatge cooperatiu perquè els alumnes puguin treballar en grups, intercanviant i analitzant informació de manera cooperativa. A més, s'utilitzaran tècniques de recerca actives, com ara la cerca d'informació a la biblioteca i l'ús d'aplicacions informàtiques senzilles per obtenir material rellevant.
Atenció a la diversitat
Pel que fa a l'atenció a la diversitat, s'establiran grups heterogenis amb la finalitat de promoure la interacció entre alumnes amb diferents nivells de competència i facilitar el suport mutu entre ells. Es tindran en compte les diferents habilitats i interessos dels alumnes, oferint-los opcions per expressar el seu coneixement de manera diversa, com ara a través de textos, dibuixos, esquemes, etc. S'oferirà suport addicional als alumnes amb necessitats especials, ja siga per mitjà de reforç personalitzat o amb ajuda d'altres alumnes amb més domini del contingut.